Paling Rindu


Kadang2 kita tak pandai hargai sesuatu benda tu, kita lalui semua benda seperti esok masih ada. Tapi kita lupa, lupa yg ‘every hi ends with goodbye’. Maka disebabkan sikap lalai sikap lupa kita itu, kita terus gembira mencipta kenangan. Kenangan yang kita langsung tak terfikir akan jadi kenangan suatu hari nanti. Hinggalah tiba satu saat, saat dimana kita harus tinggalkan benda yang kita biasa lalui. Adalakala, saat ini adalah saat yang kita mahu saat yang kita tunggu-tunggu, namun adakalanya, saat ini adalah saat yang tak pernah terfikir lansung dek akal. Namun, di situasi mana pun kamu berada, pasti berat untuk kamu tinggalkan apa yang sudah menjadi kebiasaan. Tambahan, lagi situasi yang menjadi kebiasaan yang kedengaran bosan itu sudah sebati dalam diri kamu. Perasaan sayang makin membuak-buak. Hinggalah kadang rasa menyesal dengan keputusan yang diambil. Tapi itulah lumrah. Manusia tak pernah puas.




“ Ya Allah, walau dimana aku berada, sejauh mana aku pergi, selama mana pemergian ini, segentir mana perjalanan ini. Kau peliharalah ikatan ini hingga ke Jannah-Mu”



Taukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia


Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada ilahi

Tuk satukan kami disurga nanti































the good dinasour

assalamualaikum, mornite hampa! sebenaqnya nk update pasai kula cakes dan birthday kak liza (lieza mustafa) tapi lupa mntk gambaq tdi hahaha sapa lah nk berjaga tgh2 malam ni? nk bagi gambaq bagai kita lain kita budak sekolah ewah ewah. hahaha so kita boh cerita pasai good dinasour yg mmg good muax hahhahaha. masatu kami p dgn kak liza, along, una, haikal dan haziq yg kena kelentong kononnya tngok keranda tokwan terbang hehehe.


konon takut aa nak kena makan dinasour, hampa oi, kalau gemuk laguni jgn kata dinasour, kucing pun nak boleh buat stok makanan utk setahun eh? hahahaha

cerita dia? cool oo dah la cute pastu lawak pastu sedih omg hahaha mula2 kan dia salahkan spot (budak lelaki, tarzan yg kiut tu) sbb ayah dia meninggal. so dia nekad nak tngkap spot. tuptaptuptaptuptap dia yg sesat haa padan muka. dengan ada trauma dekat ributnya. dah la masa teloq menetas, dia duduk dlm teloq palin besaq last2 dia paling kecik kiut ajerrr. lepastu mula la pengembaraan seketui dinasor anak manja takut ayam yg penakut, hahaha mcm2 oo dia lalui lawak gila hahaha tapi kalau lgi best hampa kena tgk sndiri, cd dh ada juai kat pasar mlm hehehehe.

sat2 kami otw dh ni 
tngok spot yg kecik muka garang oi yg good dinasour ni dok buat penakut piang pulak hahaha kami yg tgk pun ketaq lutut


so begitulah al kisahnya, tayang gmbaq kita ja lebih ni good dinasour x tera mana pun hahaha k jgn lupa tngok mcm mana good dinasour yg salahkan spot last2 syg sgt2 kat spot k? hhahahaha bye hampa selamat tidoq! assalamualaikum





 
Blog design by Zulaiqa Reza. Copyright Zulaiqa Reza.